Uczestnicy projektu “Akademia Mistrzów Zawodu – program wsparcia dla uczniów kształcących się w Powiecie Brzezińskim” (łącznie 22 osoby) w dniach 15-17 listopada 2017 r. wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie, podczas których uczestniczyli w wykładach i pokazach na temat kiszonek w nowoczesnej kuchni polskiej, sposobów obrabiania i przyrządzania dziczyzny oraz wykorzystywania kawy w przygotowaniu wykwintnych deserów. Obserwowali Mistrzostwa Polski Cup Tasters 2017, degustowali, testowali urządzenia wykorzystywane w gastronomii i mogli zapoznać się z najnowszymi trendami, jakie panują w wystroju wnętrz restauracyjnych. Osobnym elementem targów było szkolenie “Savoir vivre w sprzedaży, czyli jak podnieść obroty w restauracji i zadowolenie gości”.
W wolnym czasie uczestnicy wyjazdu zwiedzili Kraków (Katedrę, Groby Królewskie, Dzwon Zygmunta) oraz Kopiec Kościuszki. W tym roku bowiem przypada 200. rocznica śmierci tego bojownika o wolność Polski.
Udział w targach był nieodpłatny dzięki dofinansowaniu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zdjęcia w GALERII